lørdag 9. juni 2012

Endelig!

Da har forhåpentlig kroppen gitt etter og må begynne å tære på fettlageret mitt. Endelig pekte pilen riktig vei. Det er en utrolig god følelse. Da har jeg gjort noe riktig. Er veldig stolt av meg selv som faktisk har holdt ut selv om vekten ikke har vist noen resultater.Totalt 1,7 ned nå, og det må jeg si at jeg er fornøyd med. I går tok jeg til og med 2 glass rødvin. Ser også ut som om magen begynner å fungere igjen, så alt er bare bra.

Om halvannen uke reiser jeg om minsten til Tyrkia. Jeg er veldig innstilt på å spise riktig og fornuftig der også. Skal først til Istanbul, så bikinien skal ikke på de første dagene. Kanskje jeg klarer å gå ned et par kg til før den tid. Er vel litt mer spent på uken som kommer. Hotell fra onsdag til torsdag, båttur i Oslofjorden på fredag og kusinetreff fra lørdag til søndag. Vet jeg kan styre maten så det skal nok gå bra - selvfølgelig går det bra!

torsdag 7. juni 2012

Kunstige hormoner

Siden minsten ble født i 2000 har jeg brukt P-sprøyten Depo-Provera, og vært kjempefornøyd. Dette har fungert veldig bra for meg. Denne våren bestemte jeg meg for å ta en "EU-kontroll" av kroppen min, og bestilte derfor time hos fastlege og gynekolog. Div prøver ble tatt, jeg er ikke i overgangsalder og alt var bare bra hos gynekologen. Vi diskuterte også P-sprøyten siden jeg egentlig var klar for ny dose og at jeg hadde gått på den veldig lenge. Hun mente det ikke var noen problem å fortsette siden jeg ikke hadde noen plager. Hos fastlegen diskuterte vi det samme, og han ville ikke at jeg skulle fortsette. Det har derfor blitt til at jeg har avventet det hele. For et par dager siden synes jeg at brystene ble litt ømme, og tenkte at nå er kanskje kroppen klar for å komme i normalt gjenge igjen. Bestemte meg derfor for å ta ny sprøyte og bestilte resept hos gynekologen. Så hadde jeg litt ledig tid, og ble sittende å google litt. Da jeg slo opp på dette legemiddelet ble jeg faktisk litt skremt. I Felleskatalogen til legene sto det bl.a. at man kan utvikle nedsatt glukoseintoleranse. Ringte henne i dag og avbestilte hele resepten. Hun ble overrasket da jeg fortalte grunnen, for der hadde de aldri fått med seg at dette kunne være en bivirkning.

Jeg har ihvertfall bestemt meg for at kroppen min skal få slippe kunstige hormoner. Uansett hvor fornøyd jeg har vært og hvor deilig det har vært å slippe blødninger, er det ikke verdt det. Jeg skal leve med kroppen min resten av livet og jeg har lyst til å leve godt. Pr i dag er jeg veldig optimistisk og har tro på at jeg skal kunne leve med lavkarbo resten av livet. Kommer nok til å unne meg litt innimellom, men når jeg vet at jeg bl.a. får vondt i magen av mel så er det ikke så vanskelig å droppe det heller. Jeg skal bare stå på og fortsette å spise sunt. Håper da at vektnedgangen vil stå i stil til innsatsen etterhvert. Jeg gir ikke opp!!!

onsdag 6. juni 2012

Ned 0,5

Nå gikk det ihvertfall riktig vei igjen. Samtidig sliter jeg med å glede meg over det. Burde minst ha vært 3 kg ned nå. Synes ikke det er vanskelig å følge opplegget i det hele tatt. Har overhodet ikke savnet brød, kaker eller poteter. Har funnet masse alternativer til dette, men ikke fått prøvd det  ennå. Har veldig lyst på pizza en dag, så da blir det nok det. I dag skal vi på skoleavslutning, og der serveres det kaker. Masse kaker. Bare tanken på at jeg får vondt i magen av alt melet, gjør at det ikke frister. Og tenk på alle kaloriene jeg slipper!

Skulle gjerne visst hva det er som gjør at kg ikke slipper taket. I morgen er det 2 uker siden jeg fikk beskjed om at jeg var insulin resistent. Bortsett fra noen få glass vin forrige lørdag, har jeg bare spist fett, proteiner og grønnsaker med lav GI. Leste i går at magnesiummangel kan ha stor påvirkning, så jeg kjøpte det også. Får håpe det virker. Kroppen er et stort flott maskineri som jeg trodde jeg skjønte mye av, men det gjør jeg tydeligvis ikke. Skal fortsette å være flink i dag også. Det skjer en del fremover. Jeg skal treffe masse nye mennesker og mennesker jeg ikke har sett på en stund. Skulle så gjerne ha gått ned litt før dette, for da sitter klærne litt penere og det blir gøy å pynte seg litt ekstra. Er veldig nøye på det med å pynte meg i dag også. Liker å se godt ut selv om jeg har noen kg for mye. Tror det er viktig for selvfølelsen.

Da er det vel bare å få opp ungene og ta fatt på dagens oppgaver...

tirsdag 5. juni 2012

Fortsetter opp....

Enda 0,3 opp, så her må det være noe mer enn bare insulinresistens. I går spiste jeg 1400 kalorier, ingen av disse var raske karbohydrater. Fikk ikke trimmet i går kveld, men jeg satt heller ikke mye stille. Vasket div maskiner med  klær, var på loftet gjorde andre ting i huset. Ikke mye trim, men jeg satt ihverfall ikke på rumpa. For halvannet år siden gikk jeg på samme kur. 1300-1400 kalorier pr dag, og da gikk jeg ned 12 kg. Disse gikk jeg opp igjen + litt til. Nå følger jeg samme opplegg, men har kuttet ut hvetemel og spiser kun riktige karbohydrater. Og nå står det stille. Burde ha gått ned minst 3 kg nå. Til påske begynte jeg å ta tran. Det har jeg ikke gjort på mange år. Dette er jo bare fett - kan det være årsaken til at jeg ikke går ned. 1 ss er 122 kalorier og jeg teller med disse. Kan tran ha en sånn virkning på kroppen? Vi diskuterte litt på jobben i går og noen mente jeg kanskje har lavt stoffskifte. Kikket litt på det, men fikk det ikke til å stemme helt. Kan vel være at ikke alle har alle symptomer. Har bestemt meg for å gi kuren jeg er på en uke til, så får jeg eventuelt ta kontakt med lege igjen. Nå er det bare 2 uker til ferie og jeg som skulle gå ned noen få kg før jeg skulle inn i bikinien.....

Jeg skal være flink i dag også!!!

mandag 4. juni 2012

Nå skjønner jeg ingenting!!!

Har vært kjempeflink hele helgen. Bortsett fra noen få glass vin på lørdag, har jeg gjort alt som jeg skulle. Ingen raske karbohydrater, bare rene kjøttprodukter og salater. Lørdag var jeg på Spenst og i går gikk jeg i halvannen time. Enda så har jeg gått opp 1,3 kg. Jeg skjønner ikke at det er mulig. Kjenner på magen at den strammes inn, men hvorfor går ikke vekten ned???? Det skal ikke være fysisk mulig å gå opp når jeg har fulgt planen til punkt og prikke!!! Kjenner at jeg har lyst til å slenge badevekta i veggen og gi blaffen i alt, men det kan jeg ikke. Da vil jeg ødelegge kroppen min, og det har jeg jo ikke lyst til. Det er vel bare å bite tennene sammen, så må det vel gå riktig vei etterhvert..... Litt lei meg her nå, men jeg fortsetter selvfølgelig....

Dit tankene går, følger kroppen etter....

fredag 1. juni 2012

Riktig vei!

Da var det minus 0,9 og jeg er kjempefornøyd!!! Kjenner at kroppen trekker seg sammen. I går fikk jeg ikke trent, for jeg hadde dugnadsvakt i hallen vår. I tillegg til vakten hadde vi bursdagsfeiring der. Klubben jeg er med i fylte 40 år i går og det markerte vi. 2 store kaker var handlet inn, og de så veldig gode og innbydende ut. Jeg er stolt av meg selv, for jeg smakte ikke en eneste bit. Tenkte at de var fryktelig søte og at jeg ville få vondt i magen, så jeg satt og så på at de andre spiste. Det gjorde meg faktisk ingenting, og så god følelse jeg hadde etterpå!

For 2 år siden fikk jeg diagnosen slitasjegikt. Dette har gjort at jeg har hatt smerter i leddene i hendene i perioder. Har merket det mest på morgenene, fordi fingrene har vært stive og jeg trengt litt tid på å komme i gang. Nå har jeg ikke spist noe som har inneholdt hvetemel på 5 uker, og jeg har ikke hatt vondt i fingrene på lang tid. Nå er det veldig trykkforskjell ute, og det pleier jeg å merke. Nå er jeg helt fin! Enda en grunn til at det jeg nå gjør er riktig.

Jeg merker også at jeg har fått mer energi denne uka. Jeg har lyst til å gjøre ting og gjør det. Til og med husarbeide går fint uten at jeg må sette meg ned i sofaen. Har også vært flink til å ikke skru på tv'n denne uka, og når jeg har gjort det har jeg ikke hatt ro på meg til å sitte stille. Det er veldig tidlig i prosessen ennå, men dette skal gå bra!!! Gleder meg til å kjøpe ny kjole til den flotte slanke kroppen min til neste julebord!