torsdag 31. mai 2012

Litt frustrert, men gir ikke opp

Ned 100 gram, men jeg fortsetter. Har skal krigen vinnes!!! Selv om jeg er litt skuffet over vekten kjenner jeg at det strammes inn, så vekten kommer vel etter etterhvert. Sliter med å få magen i gang siden jeg ikke spiser grovbrød eller havregrøt lenger. Kjøpte Bio-Fiber i går, og har tatt dette med masse vann. Tar vel litt tid før det virker, så jeg venter....

I går dro jeg på Spenst for å trene. Begynte å varme opp på tredemøllen da det kom en masse damer inn. De skulle ha Yoga-time, så jeg ble med på det. Litt usikker på hva jeg egentlig synes, for jeg tror jeg liker litt mer action. Samtidig var det litt ok også, for jeg fikk brukt masse av de små musklene. Sliter litt med at jeg luter litt i rygger, så i forhold til det er visst yoga perfekt. Skal gi det en sjanse.

Gruer meg litt til i kveld. Skal ha dugnadsvakt samtidig som det skal være stor kakefest. Jeg har ordnet kaker, men jeg kan ikke spise noe av det selv. Får vel ta med meg salat og nøtter. Nå skal jeg på jobb, og jeg gleder meg. Har en fantastisk jobb og fantastiske kollegaer.

onsdag 30. mai 2012

Hmm..... så sto det stille

Ikke helt fornøyd da jeg gikk på vekten i dag. Akkurat det samme som i går, enda jeg var så flink. Burde vel ikke veie meg hver dag, men jeg må liksom bare følge med. Spiste bare det jeg skulle i går også, og gikk en times tur sammen med guttene mine. Har en mistanke om at jeg får i meg litt for lite fiber nå som jeg ikke spiser brød eller knekkebrød lenger. Magen er litt tregere, så i dag begynner jeg å blande litt linfrø i yoghurten min. Jeg har jo sagt jeg skal prøve å bare holde meg unna karbohydrater for å gå i ketose. En ting jeg da lurer på er om jeg må ha et karbohydratnivå på 0 eller om noen få er lov. Selvfølgelig bare de lovlige karbohydratene.

Selv om jeg er litt nedstemt i dag, skal jeg ikke la det ødelegge for meg. Frokosteggene står og koker og jeg gleder meg egentlig til en ny dag. En ny dag hvor jeg skal være like flink som i går. Det må jo bare bli resultater av det! Om tre uker reiser jeg til Tyrkia. Gruer meg til å vise frem kroppen min i bikini, for jeg føler meg som en hval på land når jeg ligger der. Samtidig gleder jeg meg til å frotse i grønnsaker. Jeg bare elsker å gå på markedene der og se alle de flott fargene. Her hjemmer er jeg ikke glad i tomater, men når jeg kommer ned det må jeg bare ha. Deilige solmodne tomater med en herlig smak. Og alle de andre flotte grønnsakene. Nå ble jeg i litt bedre humør, så da skal jeg bare nyte frokosten min før jeg reise på jobb.

tirsdag 29. mai 2012

Jippi!!! Minus 1 bare 24 igjen!

Det var godt å se vekten i dag tidlig. Minus 1 kg og det er jeg fornøyd med. Spiste veldig fornuftig i går, og det har jeg igjen for. Egg til frokost, kyllingbryst til lunsj, blåskjell til middag, litt nøtter og frukt innimellom og til kvelds. Henten jr hos bestemor og tok ham med på Spiralen i Drammen. Der gikk vi trimløypa til Drammen Strong. Litt øvelse innimellom rask gange. Hjemme igjen måtte jeg klippe plenen, så jeg tuslet rundt med gressklipperen en en times tid. Ble vel ikke supersliten, men jeg rørte ihvertfall på meg. Å se at vekten rører på seg, og kjenne at det strammes inn gjør noe med humøret. Det gir ihvertfall meg lyst til å være like flink i dag.

Har også allerede planlagt middagen i dag. Det blir stekt torsk, men smeltet smør, egg, majones og salat. Alt dette har lav GI, så da er det lov. Kommer til å koke noen poteter ved siden av så ungene kan på litt mer mat. Skal også instille kroppen min til en tur på Spenst i kveld. Det er noen ganger veldig vanskelig å motivere seg til å dra bort, men jeg vet jeg blir så fornøyd etterpå. Selvfølgelig skal jeg gjøre det. Jeg har jo startet et nytt kapittel i livet mitt! Jeg har tatt kontrollen igjen!!

mandag 28. mai 2012

Nå er det nok - krigen mot vekten har startet - igjen!

Jeg har alltid slitt med vekten, og prøvd det meste av slankekurer. Ned, opp, ned, opp, ned, opp.... Sånn har det vært i 25 år nå. De siste årene har jeg spist fornuftig og sunt. Mye grønnsaker og stort sett bare "rene" kjøttvarer. Litt brød har det blitt, men alltid grovt. Har fulgt vektklubb.no i perioder, og det har vel hjulpet litt. I det siste har vekten stått stille eller gått opp uansett hvor flink jeg har vært. Veldig mange rundt meg har fått div diagnoser, så jeg bestemte meg for å ta en "EU-kontroll" selv. Legen min lo godt, og tok de prøvene jeg burde ta. Fortalte ham om vektproblemene mine, og jeg ba om en sukkerbelastningstest. Dette ble gjort og da fant vi ut at jeg er insulinresistent. Dette betyr at kroppen ikke bryter ned karbohydrater raskt/godt nok, så det som er til overs lagres som fett. Dvs at når jeg f.eks. har spist brød som har lavt kalorinnhold har jeg lagt på meg pga karbohydratene.

Denne pinsen har jeg hatt helt barnefri, så jeg har hatt tid til å lese. Fant frem bøkene til Fedon Lindberg og Anne M Lystad. Har også slått opp Glykemisk Indeks, Insulin Resistent, ketose osv på nettet for å lære litt mer. Jeg har nikket gjenkjennende til masse av det som har blitt skrevet. Har lest dette før også, men ikke tatt det inn over meg. Nå har jeg fått et skikkelig spark i baken, for jeg vil ikke være tykk lenger. Jeg vil ikke ha diabetes eller få hjerteinfarkt pga det jeg spiser. Så nå har jeg gått igjennom kjøleskapet mitt, og det som ikke er sunt for meg har grisen fått. Jeg har fylt opp kjøleskap og fryser med rent kjøtt og matvarer med lav glykemisk indeks. Jeg vet at man skal ha et riktig sammensatt kosthold med proteiner, karbohydrater og fett. Samtidig er jeg litt utålmodig og skulle gjerne ha en skikkelig kickstart. Har veldig lyst til å prøve å gå i ketose en kort stund, for å se om dette virker på meg. Hvis jeg fortsetter å notere alt i vektklubben, men kutter karbohydratene til et minimum i en periode, håper jeg på en rask start.

Jeg har alltid vært litt flau over vekten min, og har aldri fortalt mange at jeg slanker meg. Nå tenkte jeg at jeg skulle bruke denne bloggen som en dagbok, og hvis noen leser den er det vanskeligere for meg å gi opp og jukse. Jeg skal ned 25 kg - og kampen har begynt!